Skip to content

La màgia de SadhanaQue és Sadhana?

Sadhana significa disciplina. És la teva practica espiritual diària, la teva autodisciplina que permet expressar l’infinit dins teu. És una pràctica personal diària per integrar antigues veritats espirituals, pràctica personal diària de Ioga i meditació i exercicis relacionats.
L’essència del Sadhana és a la seqüència. Per això la relacionem amb els termes Aradhana (actitud) i Prabhupati (mestratge).
Sadhana, Aradhana i Prabhupati són tres passos inseparables. Sadhana et va a oferir una actitud, un compromís i aquesta actitud, aquest compromís, et va a donar mestratge.
Sadhana és un temps cada dia per transcendir els patrons que ens allunyen de la consciència superior. És una activitat conscient. Conscientment et despertes aviat, exercites el cos, medites. Cada dia és diferent, cada dia ets diferent. Cada 72 hores les teves cèl•lules canvien totalment. La motivació augmenta o decreix. A través de tot el flux de la vida, decideixes tenir aquesta pràctica constant i regular.

Que és Sadhana matinal?

En els Upanishads demanen 2,5 hores de Sadhana abans de la sortida del sol. Tot el que dónes, el reps de tornada 10 vegades, és la Llei del Karma. Per tant, si dediques 2,5 hores (1/10 de cada dia) al teu consciència superior, el teu dia sencer de cobreix per l’energia retornant.

Practicar Sadhana a les 6.30 del matí. Per què?

Abans de l’alba, l’angle del sol amb la Terra és més òptim per a la meditació o altres pràctiques espirituals.
Hi ha molt més Prana en aquesta hores.
Els cossos estan més preparats per suportar purificació física a aquesta hora que durant la resta del dia.
Hi ha poques persones despertes, per la qual cosa hi ha més silenci.
Meditant a l’hora de la Sadhana, atraiem ansietats de totes les parts del dia, vells patrons i pors arriben. La ment es neteja de les preocupacions i projeccions diàries.
Practicant Sadhana, l’efecte comença a filtrar-se en les parts més profundes de la ment.
Entre 40 dies a 1 any adquireixes l’hàbit i el subconscient et dóna suport.
Sadhana comença amb una actitud negativa, cosa que et suposa un esforç, un repte difícil. A poc a poc es converteix en Aradhana, una actitud, un compromís amb tu mateix i amb l’Univers, fins a esdevenir goig, en el mestratge que hi ha en tu, Prabhupati, que significa dona de Déu. Una vegada que Aradhana ha netejat el subconscient entrem en Prabhupati o mestratge de l’Univers, un estat de neutralitat. La ment conscient s’ha fos amb el subconscient i no hi ha conflicte en la personalitat. Només hi ha harmonia. Pots radiar i guanyar capacitat per guiar i inspirar a altres.
En Sadhana la nostra ombra interna que tots tenim, és extreta, provocada i conquerida per la manera en que actuem en relació amb la nostra Sadhana. Quan l’ombra és conquistada, pots conquerir totes les que vinguin cap a tu. Pots ser llum que desperti a altres persones dins dels seus cors.

Per què Sadhana En grup?

En Sadhana grupal es desenvolupa la consciència grupal.
La vibració de cadascuna de les persones és diferent, quantes més persones, més s’equilibren aquestes diferències individuals creant-se harmonia i equilibrant totes elles.
Les aures individuals es fonen formant una grupal.
Si el grup està ben sintonitzat amb l’infinit es forma una aura arc de sant Martí que reflecteix tots els colors predominant el blau que és el de la sinceritat i devoció.
En acabar, tens la mateixa freqüència, una millor comunicació, una mateixa energia. L’efecte dura al llarg del dia.
Experimenta Sadhana.

La màgia de Sadhana segons els ensenyaments de Yogi Bhajan.
Sat Nam