Skip to content

ESTILS DE IOGA

ESTILS DE IOGA

KUNDALINI

Té els seus orígens en l’època upanishádica (800 a.C. – 500 a.C.) i Yogi Bhajan el porta a occident l’any 1969.

Practiquem Kundalini ioga tal com ho va ensenyar Yogi Bhajan.

Consta de kriyas (seqüència d’exercicis per aconseguir un determinat efecte sobre el cos i la ment) combinades amb pranayamas (control de la respiració) i mantres.

Conegut com el ioga de la consciència, Kundalini ioga contribueix a despertar-la i, per tant, a reconnectar amb el teu ésser original. Alinea cos, ment i ànima. Desperta l’energia vital que tots portem dins treballant a nivell físic, electromagnètic, emocional i mental, amb un efecte immediat. Reforça el sistema nerviós, equilibra les glàndules, purifica la sang i neteja patrons de pensament subconscient. Augmenta la vitalitat i la concentració, alliberant bloquejos emocionals i físics que ens impedeixen ser nosaltres mateixos.

És un ioga que s’adapta a tots els nivells, amb diferents intensitats.

HATHA

Els seus orígens apareixen en textos hinduistes del segle V a.C.

El Hatha ioga, base de tots els iogues que utilitzen postures, és el ioga més clàssic.

Inclou postures (asana), exercicis de respiració (pranayama), de concentració (dharana) i de meditació (dhyana).

Ajuda a respirar millor, a alliberar tensions i amplia l’atenció en el moment present. Enforteix, millora la postura corporal, la flexibilitat, l’equilibri i la coordinació. Serveix per començar a ser més conscients de la naturalesa transitòria de les emocions, de les sensacions i dels pensaments. Tradicionalment abasta no només l’aspecte físic, sinó també l’espiritual: la realització del jo, l’autoconeixement, la recerca de la realitat suprema.

La seva pràctica és no competitiva, és adaptable a totes les persones independentment de la seva flexibilitat, força, resistència o experiència en el ioga.

VINYASA

La seva base és el Hatha ioga i té una antiguitat aproximada de 100 anys.

“Vinyasa” és una paraula sànscrita que significa “fluir”. Es tracta d’una transició dinàmica d’una postura a una altra coordinant-les amb una respiració conscient.

Inclou postures (asana), exercicis de respiració (pranayama), de concentració (dharana) i de meditació (dhyana).

Enforteix el cos, treballa la resistència i la flexibilitat, ajuda a tonificar el cos i a millorar l’equilibri, la concentració, la postura corporal i la coordinació. Ajuda a respirar millor, a alliberar tensions i amplia l’atenció en el moment present.

Físicament és més intens i dinàmic que el Hatha ioga.

YIN YOGA

Yin Ioga és un Ioga passiu, meditatiu i suau, i alhora molt profund. És una fusió de la pràctica de Hatha Ioga I la saviesa del taoisme i de la medicina tradicional xinesa.

Es mantenen les asanes durant 3-5 minuts, el que permet arribar al teixit connectiu – les fàscies – i així estimular i activar el flux del txi (prana) en els meridians.

A nivell mental i emocional ajuda a deixar anar, a lliberar i ens convida a la quietud, a l’auto observació i la meditació.

Vivim en un món yang i la vida moderna actual i nosaltres mateixos cada vegada ens exigim més.

Yin yoga et convida a equilibrar aquest desajust, et convida a parar, a deixar anar i a escoltar-te.